„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósítása a gyermekek, fiatalok közösségi életének élénkítése, fejlesztése érdekében

Pályázat címe: „„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósítása a gyermekek, fiatalok közösségi életének élénkítése, fejlesztése érdekében”
Pályázat azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02164
Kedvezményezett: 63. Bázis Sportegyesület
Megvalósítás időtartama: 2021. július 1. – 2022. augusztus 31.
A projekt összköltsége: 4.500.000, – Ft
A támogatás intenzitása: 100 %

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósítása
A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02164 azonosító számon támogatott projekt keretében valósul meg az „„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósítása a gyermekek, fiatalok közösségi életének élénkítése, fejlesztése érdekében” című katonai táborok a 9-12 éves és a 12-15 éves fiatalok részére a projekt megvalósulása során összesen 4 alkalommal. A táborok heti 5 napos időtartamban biztosítanak aktív, közösségi elfoglaltságot a 9-12 éves, illetve a 12-15 éves gyermekek részére. A projekt során megvalósításra kerülő táborok az együttműködő helyi köznevelési intézmények és a város webes felületei által meghirdetésre kerülnek. A táborra való jelentkezés regisztrációhoz kötött. A jelentkező gyermekek és fiatalok kiválasztása a táboroztatáshoz kapcsolódó regisztráció szerinti sorrend figyelembevételével valósul meg.
A projekt célja gyermekek és fiatalok részére a szabadidő hasznos eltöltését célzó közösségi, a katonai életet bemutató táborok magvalósítása annak érdekében, hogy a fiatalokból álló közösségek megerősödjenek, elszigeteltségük csökkenjen, kapcsolataik erősödjenek.

„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósításához kapcsolódó eszközök beszerzése
A táborok megvalósításához kapcsolódó egységes tábori pólók, valamint a táborok paintball programelemeinek megvalósításához szükséges eszközök (paintball marker, paintball palack, paintball golyó, gyerek puska) a projekt keretében kerültek beszerzésre.

„Angyalbőrben” katonai tábor megvalósításához kapcsolódó étkeztetés beszerzése
A táborban résztvevő gyermekek étkeztetése napi 3 alkalommal történik meg (reggeli, ebéd, uzsonna biztosításával). A megvalósuló táborok során az étkeztetést külső szolgáltató (étterem) látja el.

Szakmai megvalósítók alkalmazása
A projekt időtartama alatt a szakmai tevékenységekhez kapcsolódó tevékenységek ellátására 5 fő szakmai megvalósító kerül bevonásra. A szakmai megvalósítók feladata a 4 megvalósuló táborban való aktív közreműködés az alábbi programelemekben: zászlófelvonás, alaki foglalkozás, menetgyakorlat, ismerkedés az álcázással, fegyverbemutató, önvédelmi fogások foglalkozás, céllövészet airsoft elemekkel, íjjal, paintball, akadálypálya edzés, élményvezetés BRDM 2 harci járművel és retro rendőr autóval, számháború, airsoft bemutató katonákkal, katonai sorverseny, kincsvadászat bel-és kültéren, előadás-és élménybeszámoló külföldi missziókról, filmvetítés-és vetélkedő a nemzeti identitástudat erősítése a haza és lakóhely szeretetére nevelés témakörében, foglalkozás a katonai akadálypályán, szabadfoglalkozás a szabadidő teremben (csocsó, darts, billiárd, léghoki, lábbiliárd, twister, karaokee), buborékfoci, kispályás teremfoci, edzés a beltéri ninja pályákon, közös játék az óriás trambulinon, zászlóbontás.